Pagina's

Pages

Over restjes enzo...

zondag 13 november 2016

Ken je dat gevoel, je ziet een mooi stofje waar je echt helemaal verliefd op wordt, en ook al kan je niet in 1,2,3 verzinnen wat je er mee zal maken, je moet en zal het hebben. En als het dan in de stoffenkast ligt, loop je er af en toe naar toe, alleen maar om dat ene stofje nog eens te bekijken. Ok, ik geef het toe, ik heb dat soms... . En als ik het stofje dan durf te verknippen om er iets mee te maken, dan nog krijg ik het niet over mijn hart om de restjes weg te gooien, hoe klein ze ook zijn. Mijn restjesbak zit dan ook veel te vol! 

Toen ik onlangs heel de keuken een grondige opruimbeurt gaf, vond ik achteraf dat ze wel wat kleur kon gebruiken. Tegelijkertijd miste ik een plek waar ik mijn boodschappenlijstje, briefjes van de school, kalender, ... kwijt kon. Ik dacht in de richting van een groot prikbord of een magneetbord. Eerder dit jaar maakte ik voor de naaikamer al kleinere prikbordjes met stof en kurken pannenonderzetters. Waarom geen groot prikbord, bestaande uit pannenonderzetters? 

Gisternamiddag ging ik aan de slag met mijn nietmachine, mijn Cameo Silhouette, 12 kurken pannenonderzetters en mijn restjesbak. Enkele restjes van geliefde stofjes kregen een nieuw leven en ik kan ze elke dag weer opnieuw bewonderen in mijn keuken. Hoe leuk is dat?

Wil je zelf ook een prikbord maken?
1. Leg je kurken onderlegger op je stof en teken de rand over.
2. Knip de cirkel uit met ongeveer 3 cm naadwaarde. Ik gebruikte de kartelschaar om uitrafelen tot een minimum te beperken.
3. Niet de randen van stof vast aan de achterkant van je onderlegger. Ik gebruikte een gewone nietmachine, legde ze open en drukte zo in de stof en kurk.

... Barbara ...


13 opmerkingen:

 1. Oh wat een leuk idee! En ik moet zeggen dat ik veel stofjes herken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook al gedacht ... maar toch de kurk alleen omhoog gehangen! Leuk pinterestideetje he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankzij de stofjes wordt het net iets vrolijker. En pinterest is bij mij altijd een bron van inspiratie, nu alleen nog ergens heel veel tijd vinden om alle inspiratie in concrete projecten te gieten ;-)

   Verwijderen
 3. echt een tof idee, gaan ik zeker ook maken!

  BeantwoordenVerwijderen

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS