Pagina's

Pages

Hidden treasures...

zondag 23 april 2017

Tijdens de vorige challenge groeide het idee om nog een stapje verder te gaan. Waarom niet iedere maand een challenge dacht Marjolein van deze leuke blog. Tja, waarom niet eigenlijk dacht ik en schreef mij zonder twijfelen in. De criteria worden bepaald aan de hand van een poll en alle deelnemers geven er dan hun eigen invulling aan . De criteria voor april werden:

Een stof die al meer dan een jaar in je kast ligt
Een patroon dat je nog niet eerder maakte
Zomer

Aan stoffen die al meer dan een jaar in mijn kast liggen, geen gebrek hier. Ik kan putten uit een mooie voorraad. Zoals ik al eerder schreef, wil ik die voorraad graag wat verkleinen. Dus deze challenge gaf mij een uitstekende reden om te shoppen in eigen kast. Ik koos voor een stofje van Art Gallery. 

Een patroon dat ik nog niet eerder maakte, ook dat heb ik hier veelvuldig liggen. Dit criterium was de aanmoediging die ik nodig had om eindelijk eens de mogelijkheden van het jurkjespatroon 'Once upon a party' van Ienemiene te ontdekken. Echt, waarom ik dat patroon zo lang liet liggen, is mij een raadsel... . 

Alleen, toen ik zo goed als klaar was met mijn jurk, realiseerde ik mij dat het niet helemaal voldeed aan het laatste criterium 'zomer'. 


Dochterlief vond het initieel een beetje saai en wou graag wat meer kleur. Ze koos zelf voor een zoom afgewerkt met rode biais. En ze wou er ook graag een eenhoorn op. Liefst ook in het rood. Gelukkig heb ik de Cameo hier altijd klaar staan.


Uiteraard moest het jurkje dansproof zijn, dus dat werd uitvoerig getest.


Ik koos voor het bovenstuk met plooien. Zo mooi! 

Omdat ik toch echt wou voldoen aan alle drie de criteria, stuurde ik dochterlief op expeditie. Een mooi zomerstofje, daar moest ze naar op zoek. Haar oog viel op mijn allerlaatste paneeltje van Bambiblauw, net genoeg stof voor de eenvoudigste versie van het patroon in maat 128. 


Ik werkte de zoom deze keer af met een fuchsia paspel om het geheel wat extra pit te geven. 


Het kind krijgt zowaar echte modelallures...


Cuteness overload!stof: art gallery en bambiblauw
patroon: once upon a party van Ienemiene.

Neem zeker ook een kijkje op de andere deelnemende blogs!


... Barbara ...


18 opmerkingen:

 1. Twee prachtige stukken! Dat eerste vind ik trouwens iets voor het hele jaar door (in BelgiĆ« toch šŸ˜‰)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super zeg! Ik vond die eerste ook al voldoen aan de criteria! :) Heel mooi beiden! En die Once upon a party ligt hier ook al een jaar ongebruikt in de kast. Beschamend eigenlijk :p De naaitijd in mijn hoofd is altijd een pak groter dan de effectieve tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, jij maakte er nogal werk van! De tweede versie is inderdaad ideaal voor hoogzomer, maar de eerste vind ik ook super, hoor (en de zomers hier kennende, gaat ze die veel kunnen dragen). Zalig toch, die dochters, die weten wat ze willen op kledingvlak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hmm Er kan een 128 uit een bambiblauwpaneel. Dat opent mogelijkheden tot na-aperij. Ik heb hier nog een bambi liggen die al lang wacht om een jurkje te worden. En laat dat patroon nu ook toevallig in mij collectie zitten ... ongebruikt, zoals vele andere patronen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik tekende geen extra naadwaarde aan de zoom maar werkte af met paspel om zo weinig mogelijk lengte te verliezen en dan gaat het net!

   Verwijderen
 5. Waw,zelfs twee geweldige jurkjes. Misschien moet ik mijn plannen om toch eens aan de Tiny te beginnen maar ombuigen naar een once upon a party. Echt een zeer geslaagde challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx! Echt een leuk patroon , maar ook grote fan van de Tinny hier :-)

   Verwijderen
 6. Heel mooi en zelfs twee knappe jurkjes! Helemaal geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, Barbara. Heerlijk om zo 2 verschillende jurkjes met Ć©Ć©n patroon te kunnen maken. Mila straalt!

  BeantwoordenVerwijderen

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS