Pagina's

Pages

The trouble is, you think you have time...

zondag 5 februari 2017

'Ik doe dat wel even' of 'dat gaat snel' of... . Ik betrap mezelf vaak op antwoorden als deze. En vrijwel onmiddellijk erna denk ik 'shit, ik heb daar helemaal geen tijd voor'. Voila, zo kennen jullie meteen mijn grootste zwakte. Tijd is relatief in mijn hoofd en ik overschat mijn beschikbare tijd altijd. 

Het is alvast mijn voornemen om het voortaan anders te doen en wat vaker gewoon me-time in te lassen. Tijd om te doen wat ik graag doe, want de eerste die ik vergeet bij strakke deadlines is mezelf. Meermaals liep ik hierdoor voluit met mijn kop tegen de 'muur'. Beter voorkomen dan genezen... .

Gisteravond kreeg ik zowaar een me-time moment in mijn schoot geworpen. Dochterlief was uit logeren, zoonlief lag in bed en manlief keek film. Niemand die iets van mij verwachtte. Zalig! En dus installeerde ik mij in mijn atelier. Naaimachine in de aanslag en Netflix op de achtergrond. Mijn manier om tot rust te komen. Ik begon aan een project dat niet lang op mijn to sew lijstje heeft gestaan: de Rebelle jas uit de laatste LMV. Toen ik die LMV vorige week met dochterlief doorbladerde was ze instant verliefd op dit jasje. Ik scoorde afgelopen woensdag het perfecte wollen stofje. Alsof het was voorbestemd...


 Er kwamen wel veel patroondelen aan te pas, maar het in mekaar naaien van het jasje zelf ging heel vlot. Enkel het keren van het jasje door de mouwvoering was wat lastig. Logisch ook een heel jasje door een mouw trekken... . 



Dochterlief oogjes blonken toen ze het afgewerkte jasje zag. Ze herkende het meteen.  Een aan-foto hebben jullie nog te goed. Ik kreeg geen tijd om een foto te nemen, want ze was amper vijf minuten thuis van haar logeerpartijtje of het buurmeisje stond hier al voor de deur om te komen spelen. Ze is nog maar zeven, maar haar sociale agenda staat altijd vol. Zalig toch!


Patroon: Rebelle jas uit LMV van jan/feb 2017
Buitenstof: wol
Voering: Hanako van Petit Pan

... Barbara ...


6 opmerkingen:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS