Pagina's

Pages

And so the adventure begins... again...

vrijdag 1 september 2017

1 september! 
De dag waarop in menig huis de structuur en de rust terug zijn intrede kan doen. En ook wij zijn geen uitzondering op deze regel. De structuur was hier al een paar weken zoek en rust, die was er alleen als de kids 's avonds in dromenland waren. Maar het was een leuke vakantie! 

Zoonlief bloeide open en werd letterlijk en figuurlijk groot op twee maanden tijd. Zijn zelfvertrouwen groeide, hij werd zoveel bewuster van zijn kunnen, zijn taal en uitspraak verbeterde,... . Echt, ik ben zo trots op dat ventje! Hij was dan ook helemaal klaar om aan zijn laatste kleuterjaartje te beginnen! Dit wordt zijn beste kleuterjaar! Daar ben ik zeker van!

En ook dochterlief werd groot. Groot in haar manier van praten, in haar manier van doen, maar ook groot in zorg voor anderen en positivisme. School, daar had ze vandaag niet zoveel zin in, maar ze keek er naar uit om haar vriendinnen terug te zien. Stiekem vond ze het ook best wel spannend, een nieuwe klas, een nieuwe juf, het tweede leerjaar, ... . Dat zag ik in haar ogen en voelde ik aan de knuffel die ze me gaf voor ze aansloot in de rij en vertrok naar de klas. 

Ze gaan dat goed doen!

Uiteraard vertrokken ze naar school in zelfgemaakte outfits, matching outfits zelfs! Nu ze dat nog willen, moeten we daar van profiteren. 


Voor Timo maakte ik een Theo hemdje. Zo heeft hij er al wel een paar, maar dat patroon gaat nooit vervelen. Ik maakte voor mijn 5 jarige een 122 standaard en dat zit hem als gegoten. Ik koos deze keer voor een contrasterend stofje als rugpas en voegde een paspel toe. Als sluiting koos ik voor drukknoopjes, dat maakt het aankleden iets makkelijker voor hem. Als ieniemienie detail voegde ik naast de donkerblauwe drukknoopjes ook een lichtblauw knoopje toe. Die details, daar hou ik van.
Voor Mila maakte ik de Laure jurk. Ik koos voor de versie met de verlaagde taille en het striklint en voegde kapmouwtjes toe. Dit model staat haar zo goed. Ze vond het striklint eerst een beetje raar, maar eens ze de jurk had gepast was ze verkocht. De perfecte schooljurk! Ik maakte een 8 jaar voor mijn 7 jarige. And so the adventure begins... again... 


Patronen: 
Theo - Zonen 09
Laure - Straightgrain
Mix and Match - Mind the Whale (boekentas Mila)

Stof:
Theo: Petit Pan en Soft Cactus
Laure: Petit Pan

... Barbara ...

3 opmerkingen:

  1. Zo'n koddig zicht, zeg! We hebben dat weer goed doorstaan, die eerste schooldag ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een guitig zoontje heb jij zeg! Ze stralen allebei in hun zelfgemaakte outfits! Knap gedaan mama!

    BeantwoordenVerwijderen

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS