Pagina's

Pages

The song has ended, but the melody lingers on...

zondag 28 mei 2017

Ik heb nogal eens last van uitstelgedrag. Als je tegen mij zegt 'doe dat maar als je er tijd voor hebt' of 'het is niet dringend' dan schuif ik het op de lange baan. Deadlines werken voor mij uitstekend. Ik heb af en toe wat gezonde stress nodig om te presteren. Een klein beetje extra adrenaline om in gang te schieten. Daarom hou ik wel van een uitdaging zo nu en dan. Liefst eentje met een strakke deadline. Daarom was ik ook meteen enthousiast toen Marjolein van Flaflinko een oproep deed om elke maand met enkele criteria aan de slag te gaan in een sew challenge. Deze maand waren we aan onze twee challenge toe met deze criteria:

Dit is Belgisch
Werken met restjes/recycleren
A touch of bling

Omdat mei voor mij een drukke maand was, moest ik goed plannen. Dat op zich is al een hele uitdaging voor mij. Ik ben niet zo goed in vooruit denken. 
Ik wist al vrij snel wat ik zou maken. Een projectje dat ik al een tijdje op die lange baan schoof. Deze keer niet omdat ik geen deadline had gekregen, maar omdat het me emotioneel moeilijk viel om er aan te beginnen...
Na het overlijden van mijn zus nam ik bij het opruimen van haar appartement een aantal jurkjes van haar mee met de bedoeling om er iets uit te maken voor dochterlief. Mijn zus was haar meter en heeft een heel speciaal plaatsje in haar hart. Alleen, de stap om ook effectief in de jurkjes te knippen, viel mij moeilijker dan verwacht en ik legde de jurkjes steeds weer in de kast. Omdat het verlies mij de laatste weken weer net iets zwaarder viel, was het verwerken van zo'n jurkje ook een beetje verwerken van het verlies. 
Ik koos voor een eenvoudig Belgisch patroon, nl. eentje uit Allemaal Rokjes van Mme Zsazsa.  Om aan alle criteria te voldoen voegde ik een gouden paspel toe. 
Dochterlief was dolblij met haar rokje. Al helemaal toen ik haar vertelde dat het gemaakt werd uit een jurkje van haar meter. Ze knuffelde het rokje, trok het onmiddellijk aan en zei: 'deze ga ik keiveel dragen, want dan is meter altijd bij mij'. Alleen al door haar reactie is deze challenge voor mij meer dan geslaagd. Ik heb enorm veel bewondering voor hoe mijn meid met het verlies omgaat. Heel nuchter, heel oprecht, ... . 


Van jurk naar rokje...


Benieuwd naar wat de anderen deden met deze criteria? Neem dan zeker ook een kijkje op deze blogs!

8 opmerkingen:

 1. Barbara, mijn innige deelneming bij het verlies van je zus. Ik moet er zelf een traantje van wegpinken. Wat prachtig om haar kledij een mooie bestemming te geven. Heel mooi gedaan! Ik krijg er een zeer warm gevoel bij (en dat ligt niet aan de warme temperatuur buiten). Dit is echt een hartverwarmende deelname van jou! Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi! En vooral het idee erachter is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi! Een rokje om te koesteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit je berichtje hier met tranen in de ogen te lezen, veel sterkte!
  Het rokje wordt alleen maar prachtiger door je verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi jurkje. Ik kan geloven dat het moeilijk moet zijn geweest om aan dit project te werken. Maar het is echt prachtig wat je doet. Heel geslaagde challenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo mooi, zo kostbaar een rokje om te koesteren voor je dochter.
  www.stokstaartjedoethetzo.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waauw het is een schoontje en al helemaal met zo'n verhaal erachter! Dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ontzettend mooi en wat een mooie betekenis! Ik denk dat dit een super verwerking is voor je kleine meid. Iets heel mooi wat je haar meegeeft! Knuffel voor jullie beide!

  BeantwoordenVerwijderen

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS