Pagina's

Pages

Klaar voor een Louisa winter!

zaterdag 29 oktober 2016

Toen ik te horen kreeg dat ik mee het patroon voor de Louisa coat mocht testen, sprong ik een spreekwoordelijk gat in de lucht! Ik ben al veel langer fan van de patronen van Compagnie M, dus mijn steentje kunnen bijdragen klonk als muziek in mijn oren. 
De test trok mij wel wat uit mijn comfort zone. Jurkjes, rokjes, t-shirts,... da's allemaal geen probleem, maar aan een echte jas had ik mij nog niet gewaagd. 

Ik had al een bezoekje aan een paar stoffenwinkels op de planning gezet om de perfecte stof te scoren, toen Marte zelf een paar combi's uit haar eigen stofvoorraad te koop aanbood. Het was liefde op het eerste zicht bij een paarse wollen mantelstof, gecombineerd met een voering met oudroze details. Ook dochterlief was er onmiddellijk voor gewonnen. De paspel maakte ik zelf met koord van 0,4 mm dikte en biais. 

Nu nog kiezen welke versie ik zou maken. Ook nu weer gaat het om een patroon met verschillende mogelijkheden: 2 kragen, een kap, een rits of knopen,... . Zo wordt elke creatie toch weer net dat tikkeltje anders door andere details te kiezen.  Ik koos voor een samengesteld rugdeel, een kap en knopen. 
Het in elkaar zetten van de jas ging vlot dankzij de handleiding met foto's. De meeste tijd stak ik in het knippen van de patroondelen en het verstevigen. Tegen de kou streek ik H630 aan de voering. Als personal touch voegde ik nog paspel toe tussen buitenstof en voering aan de binnenkant. 
Marte organiseerde een heuse fotoshoot voor de testers. Ik was onmiddellijk enthousiast, maar vroeg toch maar aan dochterlief of ze het zag zitten. Als ik nog maar een fototoestel bovenhaal, duikt ze al achter een stoel. Ze staat niet graag op de foto zegt ze. Maar voor die 'mevrouw die dat mooie jasje tekende' wou ze heel graag poseren. Ze deed het ook heel goed. Ik kreeg de glimlach niet van mijn gezicht toen ik haar bezig zag, zo trots was ik op mijn creaties: dochterlief en ook wel een beetje op de jas. Het werd een gezellige, zonnige zondagvoormiddag. Heel leuk ook om de medetesters in levende lijve te ontmoeten. 
De belijning van het rugdeel en de kap lopen mooi door. 


Toen de jas bijna helemaal af was, moesten natuurlijk nog knoopsgaten gemaakt worden. Er werden heel wat proeflapjes voorzien van knoopsgaten. Zo'n vrees had ik om de mooie jas bij de laatste stap te verpesten. Gelukkig kwam het helemaal goed!En als laatste foto mijn absolute favoriet... Dit is mijn dochter op en top, helemaal hoe ze is, vastgelegd op de gevoelige plaat... Dank je Marte, voor de testervaring, die met momenten heel intens kon zijn, en voor de mooie foto's.

Neem zeker ook een kijkje bij de andere testers. Heb je ook zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Hier kan je het patroon vinden. Ik zou in dit geval zeker voor de papieren versie gaan omwille van de vele patroondelen. Tot 6 november krijg je met de code LOUISACOAT10 10% korting op je aankoop. 

12 opmerkingen:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS