Pagina's

Pages

Fabric is like ice cream, there's always room for more!

zondag 16 april 2017

Ok, ik geef het toe! Ik heb een behoorlijke voorraad stof! En toch, als ik een mooi stofje zie, kost het me zo veel moeite om het te laten liggen. Ik probeer het mezelf niet te moeilijk te maken, ga zoveel mogelijk uitstapjes naar de stoffenwinkel uit de weg, bezoek zo weinig mogelijk webshops en knijp een oogje toe wanneer ik op facebook allerlei mooie creaties in bijzondere stofjes zie voorbijkomen. Mijn voorraad moet echt minderen! Daarom probeer ik zoveel mogelijk te winkelen in mijn eigen stoffenkast. 

Terwijl ik voor een ander projectje (volgende week meer hierover) mijn voorraad eens doorploegde stootte ik op een prachtige lap Petit Pan. Ik kocht deze meer dan een jaar geleden met het idee om er een zomerjurk voor dochterlief mee te maken. Helaas belandde de stof toen achter in mijn stoffenkast en verloor ik ze uit het oog. Ik werd op slag weer helemaal verliefd en ging op zoek naar een leuk patroon. Ook aan patronen geen gebrek hier. En helaas ook veel patronen die nog nooit werden gebruikt.

Het moest een zomerjurk worden, liefste eentje met veel zwier, maar wel eenvoudig. Dochterlief houdt namelijk niet van te veel frulletjes. Tijdens mijn zoektocht viel mijn oog op de Candy Cane uit Homemade Mini Couture. Ik vereenvoudigde de jurk een beetje, geen paspel, een rechte zoom, maar ik wou wel een mooie volle zwierrok. Omdat ik toch een grote lap stof voorradig had ging ik voor een rok van twee keer de stofbreedte. Niet minder dan drie meter. Dat er behoorlijk wat gerimpel aan te pas kwam, zeg ik je. Maar het was het helemaal waard! Kijk zelf maar!


De jurk blijkt uitermate geschikt voor een poepzwaaidansje!



Een rok van drie meter, die kan je al eens laten uitwaaieren als je op de grond zit! Fantastisch vindt ze dat!


Een volle rok, ik vind dat zooo mooi!


En ook de zwiertest is geslaagd!




En zoonlief staat ook al eens graag in the picture! Mijn twee liefste schatten!


Stof: Pépins Azur van Petit Pan
Patroon: Candy Cane uit Homemade Mini Couture

... Barbara ...








6 opmerkingen:

  1. Ooooh! Zo prachtig! Op en top zomer! 👌🏻❤️🏝

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi jurkje! En zo maak je ineens je stoffenkast wat leger! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die staat hier ook al een hele tijd op de planning, ik moet er precies toch eens werk van maken om die te maken na het zien van uw jurk :-)

    BeantwoordenVerwijderen

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS