Pagina's

Pages

One day my prince will come...

maandag 1 mei 2017

Zoonlief leerde afgelopen week op school over prinsen en prinsessen. Dat het thema hem boeide is licht uitgedrukt. Hij moest en zou een 'prinsenpak' hebben om zelf ook een prins te kunnen worden. Helaas had ik het zo druk met werk en opleidingen dat ik tijdens de week geen tijd of fut meer had om aan het naaien te gaan. Gelukkig zijn er dan feestdagen zoals vandaag. De kids waren allebei uit spelen en ik had zowaar een paar uur tijd om een prinsenjas te fabriceren voor mijn prins. 

De stof is een sample voor een gordijnstof. Ik kreeg ze een hele tijd terug van iemand van ons naaiclubje. De knopen en paspel die ik gebruikte waren overschotjes van eerdere projecten. 

Voor het patroon vertrok ik van het patroon van een simpele trui. Ik tekende een paar maten groter uit, want de stof die ik gebruikte rekte niks mee, terwijl tricot dat natuurlijk wel doet. Het voorpand knipte ik in twee en rondde de hoekjes een beetje af. Ik schuinde de zijnaden iets uit, zodat de jas niet strak naar beneden zou vallen. Het patroon werd ook een heel stuk verlengd. Voor het kraagje gebruikte ik twee stroken stof. Ook hier rondde ik de hoekjes wat af. En voor de finishing touch voegde ik er gouden paspel aan toe en gaf ik rondom een sierstiksel met gouddraad. 


Van projecten als deze kikker ik echt helemaal op. Gewoon op het gevoel aan de slag gaan en gaandeweg dingen toevoegen, veranderen,... . Zalig vind ik dat! Lekker freewheelen! 



En zoonlief was in de wolken toen hij thuiskwam van zijn speelnamiddag. Hij trok de jas aan en wil ze niet meer uit. 'Met deze jas zou ik zelfs met Charlotje kunnen trouwen' zei hij . Nu maar hopen dat prinses Charlotte 'ja' zegt... 


... Barbara ...




8 opmerkingen:

  1. Stoer! en toch ook gewoon. Leuk stofje! Enneuh, is dat niet van een disney-song? Bij het lezen van de titel popte me ineens een melodietje te binnen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had toen ik aan de jas werkte heel de tijd dat liedje in mijn hoofd. Komt uit Sneeuwwitje. Ik kan echt niet ontkennen dat ik een grote disney fan ben ;-)

      Verwijderen
  2. Wat een knappe prins! Een prinsenjas die ik ook niet meer zou uittrekken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super mooi. En knappe prins heb je!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou zonder voorbehoud aanraden om met Frank Loan Services samen te werken, als je op zoek bent naar een hypotheek. Ik heb met veel makelaars gesproken tijdens het online kopen van mijn hypotheeklening.Vanaf het eerste contact kon ik zien dat hij het type persoon is dat ik kon vertrouwen om me te helpen de beste beslissing te nemen voor mij en mijn gezin.Ze bieden zowel korte als lange looptijden lening af binnen 1-30 jaar lening looptijd, met of zonder onderpand maar zonder kredietcontrole en hun diensten zijn snel, betrouwbaar en betrouwbaar omdat ze zijn getest en vertrouwd door mij in tegenstelling tot andere bedrijven. Hun diensten omvatten herfinancieringsleningen, vrachtwagenleningen, onderwijsleningen, studieleningen, persoonlijke leningen, autoleningen, schuldconsolidatieleningen, zakelijke leningen, gedekte en ongedekte leningen, hypothecaire leningen, woningleningen en ze bieden leningen aan tegen een zeer betaalbare rente van 2% geïnteresseerden dienen vriendelijk contact met hem op te nemen via E-mail: k.frankloans@gmail.com

    E-mail: k.frankloans@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS